Inktober 2019, Dag 1-5

Nu är Inktober igång och jag har gjort en teckning varje dag hittills. So far, so good … Jag går efter den officiella promptlistan, vilket är lite av en utmaning. Jag är glad att jag hade gjort snabbskisser för vissa av dagarna i förväg (och till vissa har jag skrivit olika idéer), då behövde jag bara göra den ordentliga skissen och rita med bläck på promptdagen.

P.g.a. minskat dagsljus så är alla bilderna fotade under en lampa, där lampan/lampskenet är på vänster sida så därför är bilderna lite mörkare på höger sida.

Dag 1: Ring. Jag visste ganska omgående vad jag ville rita, en vanlig ring i silver med ametist sten. Referensbilden kommer ifrån pixabay.

Dag 2: Mindless. Hade en bra idé, men jag hade inte kollat upp på förhand hur man skulle rita hår med bläck. När jag insåg att jag borde ha lämnat vita partier av papperet så skulle jag testa att måla dit det med vitt bläck. Det pluppade ut sig på det svarta bläcket så jag valde att hela håret skulle få sådana pluppar, för bläck är svårt att ta bort. Och redan från början så råkade jag också smeta ut bläck, så denna teckning gick det åt pipsvängen ganska omgående. Men jag lärde mig att kolla upp hur saker och ting ska se ut innan jag sätter igång …

Dag 3: Bait. Ett första försök till en illustration som skulle vara i svart/vitt. Det sket sig, allt smälte in i allt då jag inte visste hur jag skulle rita för att saker och ting skulle stå ut från det andra. Så då tog jag hjälp av färgat bläck. Är rätt så nöjd med denna.

Dag 4: Freeze. Tänkte mig händer som började att bli iskalla. Det gick inte lika bra att rita det. Såg något ljushuvud som hade ritat snögubbar, och undrar varför jag inte kom på den idén (hade ju varit jättesmidigt att göra med svart bläck och vitt papper!) …

Dag 5: Build. Ett andra försök till illustration, jag gjorde muren för långt ner på papperet så jag fick improvisera med lite buskar (japp, det är vad de där kringlorna ska föreställa), ett träd och lite grästuvor. Jag är inte alls bra på att illustrera, men det är ju något som jag vill kunna. Och vill man kunna något så är det bara att öva, öva och öva. Kul att göra något helt i svart/vitt, även fast jag älskar färger så blir det en snygg effekt av bläckillustrationer i svart/vitt.

Så jag har alltså gjort 5 dagar, bara 26 dagar kvar … Tror dock inte att jag kommer klara av alla dagarna, men man får se. Även om det bara blir enkla teckningar någon dag så är det ju ändå någonting.

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.