En glad Vittra

Sommaren kom verkligen fort i år, efter en kall vår. Jag kan inte minnas att det har hänt så många gånger att juni varit så här varm (speciellt inte så här länge), värme på 25-30º brukar vi vanligen få någon vecka i mitten/slutet av juli. Själv gillar jag inte värmen, så jag är mest ute sent på kvällarna när temperaturen har gått ner. Det är även bästa tiden för att leka med Vittra, även för djuren blir värmen jobbig till slut.

Häromkvällen så var vi också iväg så att Vittra fick bada i en sjö. Meningen var att även jag skulle bada, men det blåste för mycket. Det var inte kallt, men lite för mycket vågor för min smak (speciellt om man har en hund runt sig när man simmar). Men det kommer bli fler turer till sjön i sommar, så det ska nog bli något bad för mig också. Vittra hade iallafall superkul i vattnet, gladare hund får man leta efter!

En rolig sak var Vittras naturliga instinkt. Hon fick bada i sjön två gånger ifjol sommar, första gången fick jag henne att simma lite runt mig men andra gången fick hon lite kallsupar så hon vågade inte ut i vattnet något mer utan sprang bara runt strandkanten. Och nu när vi var vid sjön så var hennes första interaktion med vattnet att busa lite med vågorna som kom in. Så tyckte min bror att hon skulle ut i vattnet (stället för att vara med oss människor), så han kastade ut en pinne. Och utan tvekan så sprang Vittra och hoppade i vattnet, för att sedan simma där det blev djup. Hon hittade inte den pinnen direkt, men nästa fick hon tag på och hämtade så fint. En golden retriever är ju avlad för att apportera i vattnet. Egentligen ska man väl inte använda pinnar till apporterande hundar, men Vittra gillar inte dummies och vattenleksaken jag hade med var inte rolig alls. Så pinnar är ju bättre än inget, det är inte heller någon fara att hon får tag på dem fel i vattnet då de hinner landa innan hon kommer till dem.

Efter att hon hade badat ett tag så blev det lite lunk runt en stuga och jag försökte få till några snygga porträttbilder på henne med träden som bakgrund. Med mammas hjälp så lyckades jag, Vittra kunde faktiskt sitta still när det fanns godis att få.

 

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.