Skapande och en ettåring

Hittills i år så känner jag mig ganska produktiv med skapandet, jag har nu gjort 4 akvarellmålningar, 1 kolteckning, några sidor i vardera skissbok också har jag gjort en härva garn på 253 gram. Ullen som jag spunnit är lite av en slags hatkärlek, den har varit extremt jobbig att ta reda på – för trots att jag tyckte att jag rensade den väldigt bra innan jag tvättade den så lyckades den p.g.a. kortklipp tova ihop sig en del efter tvätten. Så jag har fått sära och flickkarda innan den kunde åka igenom kardmaskinen. Sedan var det också mycket skräp i den så medan jag spunnit så har jag fått ha en handduk i knät. Denna ull har tagit väldigt mycket tid, jag började med den i höstas och kardade upp det sista häromdagen. Så nu ska bara det sista spinnas, sedan så är den borta! Men det jag gillar med den är att den har härliga färgskiftningar i grått och har varit ganska lätt att spinna, plus att den blir fin som 3-trådigt garn. Men hade jag inte köpt den så hade jag ärligt kastat den för länge sedan …

Målningarna har det iallafall varit roligare med, dock har det varit lite si och så med skaparlusten men så brukar det alltid vara. Ibland stannar en målning i ett ful stadium under någon/några veckor innan jag tar modet till mig och lyckas få den klar (och inte längre ful!), och ibland lägger jag ner så mycket av min kreativitet så sedan målningen är klar tar det ett tag innan jag laddat upp mina batterier igen och kan börja med något nytt. Oftast sätter jag också press på mig själv att jag alltid måste skapa något bra och så realistiskt som jag kan, vilket inte alla gånger fungerar då jag fortfarande är ny inom måleriet och behöver lära mig mer för att bli bättre. Så ibland tar jag bara fram lite material och sitter en stund och leker mig fram. Målningen nedan är ett sådant exempel, där har jag använt vanliga och mica (d.v.s. glittrande/metalliska) akvareller plus svart brush pen på bristol papper.

 

Nu har jag också en ettåring i huset, Vittra fyllde år den 19 mars. Det känns helt galet att hon hunnit bli så gammal! I sommar så kommer det bli både röntgen och mentaltester på henne, jag gillar att uppfödaren är noga med sådant. Ögonlyst har Vittra redan blivit, p.g.a. en miss i bokningen fick vi tid en månad tidigare än vad vi hade uppfattat, men det gick det med. Och hennes ögon var bra. 1-års vaccineringen har vi också hunnit med. Så det är ganska mycket som man behöver göra sedan hunden fyllt 1 år, allmänlydnadskurs hann vi iallafall med i början av året och någon mer kurs blir det inte förrän i höst (vi hade en inplanerad nu under våren men den blev inställd p.g.a. coronaviruset).

En annan tös som skulle ha fyllt 12 år den 1 april får vi minnas i hjärtat. Tara♥

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.