Kylskåpskonst, lite Vittra och Inktober prep!

Nu var det återigen ett bra tag sedan jag sist skrev ett inlägg, jag vill egentligen skriva oftare men ibland saknas inspiration för att få ihop bilder och text till ett inlägg.

Jag håller iallafall på med min akvarellmålning, jag köpte det sötaste akvarelletuiet i somras som jag nu använder för att skapa ett ansikte till kylskåpet. Det är väldigt effektivt att ha begränsat med färger, då blir man tvingad att lära sig att blanda de färger som man behöver (också ska jag tillägga att jag använder gouache för de vita highlighten). Etuiet är av märket schmincke, av deras akademie serie (d.v.s. färger i mellanpris/kvalité klassen). Jag fick tag på mitt från zinkvit om någon är intresserad, det är en tillfällig utgåva (hello summer set) som fortfarande finns kvar i lager där.

Såhär ser kylskåpet ut just nu, det saknas bara en mun. Näsan är jag inte så nöjd med, ägnade flertalet timmar till den men det sket sig när jag skulle måla dit fräknar (också hade jag gjort så många lager att papperet höll på att ge upp). Men eftersom jag hade lagt ner så mycket tid på den så får den vara kvar. Referensbilder kommer ifrån pixabay och unsplash.

Jag tycker det är kul att sätta upp övningsmålningar/teckningar på kylskåpet, eftersom de inte är några jag vill rama in och hänga upp så skulle de ha hamnat i en pappkartong annars. Jag kör också lite rotation, får jag till en ny målning så får en gammal försvinna därifrån.

Just nu kan jag sitta en stund nästan varje dag och måla om jag vill, däremot så har jag inte vågat sätta igång med spinning igen för det tror jag Vittra inte kan låta bli (sådant som rör sig är ju spännande och skojigt i hennes värld). Så jag tänker vänta med det ett tag till och nät jag börjar får det bli av ull som jag inte är så rädd om (om Vittra skulle få för sig att göra något förbjudet …).

Vittra växer iallafall så det knakar (och blev 6 månader i torsdags!), men nu är hon nog färdigväxt gällande mankhöjden tror jag, hon är i princip lika hög som Tara. Hon har även bra med pälsväxt, flera av hennes syskon verkar inte ha fått lika mycket päls än. Här är ett par bilder från några veckor sedan, hon är alltså lite större och fluffigare nu.

För att återgå till målning så håller jag på och förbereder mig för inktober 2019. Jag var delaktig ca halva tiden ifjol, i år hoppas jag på att få till några fler alster. Det jag vill öva mig på är att göra illustrationer, jag suger på sådant och är avundsjuk på alla som kan det. Jag kommer att hålla mig till den officiella promptlistan och har redan nu satt igång att göra grova skisser för dagarna. Detta för att vissa saker är svårare att komma på vad jag ska måla, också behöver jag tid för att få till t.ex. en drake som ser ut som en drake och inte som en ful kludd.

Så jag vet redan nu att det mesta jag kommer få till kommer att se huvva ut, men jag kommer garanterat vara bättre mot slutet och det är målet!

Jag kommer använda samma bläck som ifjol, det är ritbläck i olika färger, svarta fineliners och svart bläck, också kommer jag använda både dopp-penna och penslar. I år kommer jag använda daler rowney bristol board att måla på (det verkar vara ett perfekt underlag för bläck), har köp A4 block och delar sidorna i hälften så varje teckning blir på A5 storlek vilket är alldeles lagom!

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.