Senaste akvarellerna

Av någon anledning så har jag inte visat mina senaste akvareller här, två stycken som blev klara innan Vittra flyttade in.

Den första är inspirerad av Danica Sills på youtube, jag älskar hennes färgkombinationer och ibland bleka och spännande ansiktsfärger. Jag gillar också hennes stil med svarta linjer. Tyvärr så kan jag själv inte rita ”hittepåfigurer” så jag använde en bild på mig själv som referens. Den är gjord med tre akvarellfärger, vit gouache och svart fineliner. Tyvärr fick jag veta kort efteråt att just den lila färgen som jag använde (av märket white nights) bleknar och kan ändra färg. Vilket känns lite trist då det var lite jobb med målningen. Nu hänger den i ett hörn som inte utsätts för mycket dagsljus.

Sedan så vill färgerna inte stämma helt med verkligheten, jag har samma problem när jag fotat ull i dessa färger (blå, blågrön och lila).

Den andra akvarellen är en magnolia (referens från pixabay), gjord med akvarell och gouache. Är väldigt nöjd med blommorna, mindre nöjd med stammen.

Jag börjar få lite mer tid för att måla, just nu blir det inga längre stunder åt gången men det känns kul att vara på G igen (med Vittra sovandes vid mina fötter – rätt så mysigt faktiskt!). Har börjat kolla olika referensbilder så snart ska det bli någon flera akvarell, det är mediet som är roligast just nu. Också har jag dammat av mina gamla promarkers, de lärde jag mig aldrig riktigt att hantera när jag hade köpt dem men nu börjar jag få mer förståelse för hur man ska använda dem. Så med dem funderar jag på att göra ett porträtt, man får se.

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.