Akvareller

Just nu känns det som att jag börjar behärska akvarellmålning ganska bra. Har skaffat mig några penslar av black velvet silver line, de är en mix mellan ekorrpäls och syntet och de är helt perfekta för mig. Jag har tidigare använt penslar med ekorrpäls, med mårdpäls och med syntet men inga har fungerar för mig, med dessa mix penslar var det något som sa klick direkt, de höll både färger och vatten på ett (för mig) bra sätt. Tyvärr är de svindyra så jag har bara tre stycken (mindre) runda, behöver jag måla större ytor så får det fortfarande bli med syntetpenslar. Men det är intressant vilken inverkan ens verktyg har på ens konst!

Jag har målat en pippifågel (referensbild från pixabay) på arches kallpressade akvarellpapper och insåg att det var inte bra för djurmålningar, texturen var för grov och sken igenom trots flera lager färg.

Så med nästa målning testade jag arches varmpressade akvarellpapper och det är perfekt för djurmålningar. Denna gång blev det en fisk med tvist (referensbild från pixabay), jag använde mina glittriga coliro akvarellfärger, så i starkt sken blir det glittrigt.

Jag har också just nu valt att måla djur som jag inte är så förtjust i, för då känns det inte lika jobbigt om målningarna inte blir så bra, så det kommer nog dröja ett tag innan jag målar någon hund eller kanin i akvarell 😉

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.