Lin och ett annat garn

I det förra inlägget jag skrev om spinning så skrev jag att jag höll på att spinna lin för första gången. Också nämnde jag att man ska använda någon slags väta när man spinner, vilket jag inte gjorde så mycket. Jag vet inte hur det inverkade på det färdiga garnet, men när jag skulle tvinna det så gick det av då och då, även fast det inte var för löst spunnet. Så kanske jag skulle ha vätat det lite då och då för ett bättre resultat! Jag spann bara 50 gram denna gång, de kvarvarande 50 grammen får ligga tills någon annan gång.

Mera lin kommer jag iallafall inte att köpa in, för mig var det ingen fiber som föll mig i smaken. Garnet jag fått till ska så småningom bli en tvättpåse för tvålrester, det var planen redan från början och med tanke på hur garnet känns så skulle jag inte vilja ha det som kroppsnära plagg.

Garnet blev 44,5 meter på 50 gram, så det är ganska tjockt för att vara lingarn, jag tror att de flesta försöker spinna linet ganska tunnt. Detta var det enda garnet som jag spann under mars månad.

Under april månad så spann jag kardfloren (2×50 gram) snow glow från nunoco. Det var lite nostalgi, för när jag fick upp spinnlusten igen år 2013 (efter många månaders paus) så var det tack vare nunocos kardflor, och ett av de första kardfloren jag handlade av dem (och spann) var just snow glow. Dessa kardflor jag hade kvar var också vacuumförpackade, från en period då deras (UK’s) fraktkostad gick efter pakets storlek snarare än vikt. Senare återgick nunoco till att sända ull i vanliga påsar igen. Företaget finns tyvärr inte längre, men jag har en hel del ull (kardflor och kamband) kvar från dem.

Garnet består av 50% merino, 40% falsk kashmir och 10% firestar, det är 97 meter och 103 gram.

Just nu så håller jag på och spinner jämtlandsull, jag har en hel del sådan ull liggandes så det känns dags att komma igång och förvandla den till garn. Eftersom att ullen är ganska lång och jag har inga ullkammar så får den gå igenom kardmaskinen. Det blir någon slags blandning mellan kardat och kammat då fibrerna ligger ganska parallellt men ändå i flor.

Hittills i år så har jag spunnit 405 gram garn, jag hade önskat att jag spunnit lite mer men det är en helt ok summa. För mitt ull-lager blir ju minskat och det är huvudsaken.

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.