Underbara Norrsken

Ibland lyckas man vara ute vid alldeles rätt tidpunkt för ett större norrsken. På kvällen den 28 februari så kollade jag ut och såg att det var norrsken, så det var bara att skynda sig att fixa med utrustningen och på med varma kläder. Väl ute så var det inte så stort, men jag fotade ändå. Efter ca 15 minuter så hade norrskenet ökat i både styrka och rörelse, sedan så bara dansade det runt på himlen. Jag hade svårt att få med allt då det rörde sig över en stor yta, en sådan gång skulle man ha haft 2-3 kameror!

Det hela var så stort och mäktigt att jag var nära till tårarna. Ibland bjuder naturen verkligen in till så magiska saker så att den lilla människan slås av naturen storhet och ens egen litenhet.

Jag vet att fjol när jag fick se ett större norrsken så var det också mer mot vårkanten, och för 8 år sedan så hade vi stora norrskensdanser runt denna årstid (vilka jag aldrig lyckades få bra foton på, då var jag inte lika kunnig inom fotografi som jag är nu). Så det verkar vara denna tid de blir störst.

Till sist måste jag tipsa om facebooksidan Norrsken Sverige (jag tror att jag har tipsat om den förr men det är värt att göra igen), är man ute efter att se norrsken så blir man tipsad där när det är på gång och hur lång söderut det kan tänkas att synas. Gällande tider så går det aldrig att säga säkert, detta norrsken var runt 19:30, men jag har sett stora också vid 23-tiden och en gång vid 04:30. Det man får göra (vilket är det jag gör) är att spana ut lite då och då. Jag brukar kika bakom gardiner och ha mörkt i rummet så att jag lättare kan se himlen.

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.