Januaris himmelska under

P.g.a. förkylning så har energinivån varit låg den sista tiden, därav så länge sedan jag skrev sist. Däremot har kameran fått jobba en del, just januari var en speciell månad både väder-och himmelsmässigt.

Det började med tö och därmed blankis, det var även väldigt mycket barmark.

Därefter blev det storm, och stormvarningen var denna himmel. Detta var ett tillfälle när färgerna kameran fick fram inte helt stämde överens med verkligheten, men då kamerans val gjorde himlen läckrare så lät jag det vara (annars är jag en sådan där person som allra helst vill att bilderna ska stämma överens med verkligheten).

Sedan började det närma sig supermåne, vilket gjorde att det blev lite kvällsfotografering med lite stjärnhimmel och trollmåne. Månen blev fotad två kvällar efter varandra.

Efter det var det dags för superblodfullmånen. Och jisses vilka problem jag hade i början, tur att internet finns. För att se kratrarna i månen behöver man ha bländaren på ett högre tal, f/11 körde jag med vilket fungerade bra. Det är en sådan kunskap jag har lätt för att glömma, egentligen ska jag ha en anteckningsbok där jag skriver upp vilka inställningar som behövs för olika fototillfällen. För vissa saker kan det dröja längre perioder mellan fototillfällena.

Jag började med att fota inomhus från ett fönster, utan stativ. Sedan när det började närma sig förmörkelsen så tog jag mig ut med stativet. Dock pallade jag inte att vara ute tills månen helt hade mörknat, det var -17ºC och jag var ute i ca 1 timme. Bilden nedan är den sista jag fotade, sedan var jag tvungen att gå in och tina mina nerkylda fötter i ett fotbad. Även fast jag försökte röra på mig en del (och var ganska bra klädd) så blev det mycket stillastående vid kameran.

Månaden slutade med fint vinterväder, snö och minusgrader och lite sol. Sådana dagar är underbart vackra.

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.