Mera norrsken och höstfärger

Några dagar efter jag såg det förra norrskenet så såg jag ett till, denna gång var det tydligare och mer flammande. Med blotta ögat gick det att se rörelserna där på himlen.

 

Som man kan se på flera nattbilder så fångar kameran en del stjärnfall (och ibland andra konstigheter), men jag brukar aldrig lyckas fånga de stjärnfall, som jag själv hinner se, på bild. Men denna gången gjorde jag det. Dock är de läskiga att se, de flammar upp och poff så är de borta. Jag brukar ärligt talat bli skitskraj när jag ser dem …

 

Kvällen efter det vackra norrskenet så stod kvällshimlen i brand. Och precis när jag fotade så flög en helikopter förbi. Ytterst sällan man lyckas få så bra tajming på saker och ting.

 

Sist ut är bilder från en kort fototur som jag gjorde i skogen här hemma, bara för att fånga lite höstfärger innan det var för sent. Och tur var nog det, för de sista dagarna har det blåst så nästan alla löv är borta från träden nu. Vädret har varit jättekonstigt, det blev kraftig vind (lite stormkänsla över den) och varmt. Natten till i lördags så var det 17,5ºC här, hela natten! Och kanske en vecka innan det hade vi en frostnatt med -3ºC.

 

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.