Höst och norrsken

Just nu har omgivningen så vackra färger, och när solen lyser blir färgerna ännu starkare. I år har jag knappt fotat höstlandskapet, ifjol åkte jag ju iväg en dag för att fota i vackra vyer. Vilket också var planen denna höst, men det har inte blivit av. Sedan går det också så fort från att träden ändrar färg tills att löven fallit av, det känns som en kort årstid. Mellan bilderna nedan är det ca 10 dagar. De två första är fotade en dag i slutet av september när vädret fick spunka, det var i samband med att vi fick lite stormvindar.

 

Och ikväll så visste jag att det skulle bli ett lite större norrsken (jag vet inte om jag tipsat om det förr, men gruppen norrsken på facebook har bra koll på norrskenets när/var/hur), jag höll koll ut och testfotade med kameran (d.v.s. jag står vid, det öppnade, toafönstret och knäpper en bild). Då jag fick bild på norrsken så blev det snabba ryck att fixa kamerans utrustning och kläder till mig. Men väl ute så var det inte så stort norrsken, jag stod ute en liten stund innan jag gick in igen. Jag tror också att det var första gången jag fotat norrsken så tidigt på kvällen, klockan var 21:00.

Väl inne igen så fortsatte spaningen, men nu hade jag allt utrustning förberett så vid 22:35 tog jag mig snabbt ut. Jag tyckte att jag lyckades ganska bra med inställningarna denna gång, också är det lättare att fota ett större norrsken. Men fortfarande krävs det mer övning med den manuella fokusen.

 

Något som jag ibland ser folk klaga på vid norrsken är moln. När molnen täcker himlen så täcker de ju också norrskenet, men om molnen inte är tätt packade så kan du ju få till ganska häftiga bilder.

 

Det jag tyckte var synd ikväll var att jag inte fick se ett ordentligt spelade norrsken. Det kanske blev senare (eller mellan mina fotograferingar), men efter att jag hade fotat en andra gång så slutade jag att hålla koll. Det kommer ju bli fler möjligheter framöver.

/Angelica ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.