Lite mer småteckningar och ett par påbörjade blyertsteckningar

Jag håller fortfarande på och gör en del småteckningar, jag tycker det är ett så lättsamt sätt att lära sig på än att starta upp något stort projekt som kanske tar evigheternas evighet innan man kan materialet och/eller tekniken. Också räcker ju varje pappersark längre! 😉

Jag testade att göra rosor av samma teknik på tre olika akvarellpapper. Arches varmpressade var enklast, Hahnemühle var svårast och med Arches kallpressade (som jag testade som nr tre) så ville jag testa lite djupare färgläggning och inte ha något vitt alls i rosen. Vilket gick sådär, men det blev ändå ett ok resultat.

Arches kallpressade var första gången jag testade och jag har alltid gillat papper med struktur så jag har varit lite skeptisk mot detta slätare papper. Men det var faktiskt det lättaste papper som jag målat på. Detta papper ska också vara bäst om man vill rita mycket detaljer.

Hahnemühle akvarellpapper är jag ju inget fan av, det har ju strulat en del åt mig. Denna måla-rosor-teknik fungerade inte alls bra på detta papper (färgerna ville bra flyta ihop), men det blev ganska snyggt att använda bläck för att visa rosornas form.

Arches kallpressade fick alltså en lite annorlunda teknik också valde jag att inte ha någon bakgrund. Det blev inte jättebra, men jag är nöjd med resultatet.

 

Sedan gillar jag ju att blanda bläck och akvarell och blev inspirerad av några youtube videos som visade ideér inför halloween. Det var ju perfekt att använda bläcket till spindelväv och spindlar. Jag brukar använda stiftpenna när jag har på bläck men denna gång använde jag pensel. Det gick inte lika bra som med stiftpennan, penseln gav tjockare linjer.

 

Jag har också testat på mina pastellkritor igen, jag har egentligen inget riktigt bra papper för dem men jag testade mitt Hahnemühle akvarellpapper och det fungerade faktiskt bra till pastell. Jag följde denna video, dock så skippade jag hjorten. I efterhand så inser jag att jag skulle gjort fler lager, då papperets vita yta skiner igenom.

 

Min senaste pastellmålning gjorde jag häromnatten och jag tror att den hittills varit den svåraste teckningen att fota. Jag har redigerat färgerna lite i datorn, dock stämmer fortfarande färgerna inte riktigt med verkligheten. Ytan blev också mer skrovlig på fotot, i verkligheten ser teckningen mer slät ut. Denna gång hade jag iallafall fler lager pastell på papperet, dock hade jag för få lager där det är mörkast. Jag behöver verkligen en starkare lampa när jag målar på kvällar/nätter … Men denna teckning är jag supernöjd med, det känns kul när man börjar lära sig att hantera materialet.

 

Förutom småteckningarna så har jag påbörjat två blyertsteckningar. Jag vill lära mig att rita olika hundpälstyper, så först startade jag med vår avlidna golden och när jag blev irriterad på den (den blir lite för mörk, så blir det när man glömmer att man ska börja med de allra hårdaste, d.v.s. ljusaste, pennorna), så började jag med vår gamla stövare. Golden hade medellång päls och stövaren har kort, så det blir bra övningar. Teckningen på Tara gjorde jag i A5 storlek och dessa är A4 så det blir lite mer att göra på dem (och de kommer garanterat att ta längre tid att göra också, teckningen på stövaren har jag redan suttit med i ca 3,5-4 timmar).

 

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.