Min senaste konst

Jag känner mig alltid lite kaxig när jag kallar mina teckningar och målningar för konst, även fast de är konst så känns det ordet mer förbehållet de konstnärer som har det som yrke och ställer ut sina verk. Det känns som de personerna har mer känsla bakom sina kreationer än vad jag har. Dock heter ju kategorin här på bloggen för mina teckningar och målningar konst, helt enkelt för att det var ett kort namn.

Sedan så varierar det ju en del vad människor anser som konst och konstnärer, för vissa är det Rembrandt, för andra Picasso och för vissa är det serietecknare. När man gör en djupdykning i konst så inser man att det är ett vitt och brett ämne, inget är rätt eller fel. Om man går tillbaka i tiden så fanns det också olika konstepoker som var på modet att följa medan man idag ritar/målar det man vill.

Iallafall, tillbaka till det jag ska visa upp. Under juni blev det en blyertsteckning av min hund Tara när hon var valp. Första gången jag ritade av det fotat var när jag var ny med tecknandet och hade tecknat i ca 1,5 månad. Jag hade tunt skisspapper, en vanlig blyertspenna, sudd och ingen hum och lager-på-lager och blandning. För den nyaste teckningen så kan man väl säga att jag är ca 4 år in totalt med tecknandet, jag har bra papper, blyertspennor i olika hårdheter, olika sudd och stomper. Jag har satt dessa teckningar i samma ram och jag älskar kontrasten. Kan också berätta att den senaste teckningen tog minst 8 timmar att göra, på A5.

 

En sak som är jobbig är att fota blyertsteckningar. Teckningen ovan (den nedre) stämmer väldigt bra överens med verkligheten, men när jag fotade teckningen under arbetets gång så kunde det se ut som på bilden nedan där penndragen syns för väl. Även vilket ljus jag behövde ha var svårt att avgöra, den sista bilden jag tog på teckningen blev alldeles för ljus. Bilden ovan tog jag från ca 1 meters avstånd medan bilden nedan togs från ca 3 dm avstånd.

 

Under juni så lekte jag också med bläck och akvarell, en ganska enkelt målning för att testa materialet. Bläcket var häftigt men jag hade inte riktigt förväntat mig att det skulle lukta så pass som det gjorde.

 

Jag har också invigt mina nya penslar och de är jättebra för de partier där jag vill ha mer kontroll. Denna teckning gjordens efter en tutorial, tyvärr blev jag inte så nöjd med den. Jag målade på blocket Hahnemühle 300 gram matt. Det var ett lite dyrare papper så jag trodde att det skulle hålla ganska bra kvalité men det bucklade sig snabbt och mycket så att det blev pölar på papperet. Jag försökte fixa upp bakgrunden men det blev inte bra. Sedan var jag för snabb med att måla bladen och följde inte tutorialen helt så de blev inte heller bra och jag försökte ta upp färgen men fick inte till det bra. Och den mindre blomman blev för liten.

Men jag lyckades piffa upp målningen med hjälp av tusch i guld och silver (winsor and newton), så nu är jag inte lika missnöjd med den.

Gällande detta akvarellblock så har det samma pris som mitt kallpressade Arches block, det som skiljer är att Arches är någon cm mindre, har 2 ark mer och är 100% bomull. Och Arches bucklar sig inte (och har annan textur, se bilden ovan med fjärilarna). Så jag vet ju vilket akvarellblock jag kommer hålla mig till i fortsättningen.

 

Och inatt följde jag en annan tutorial (av samma person, jag gillar hennes stil med blommor), med pastellpennor. Jag har haft pastellpennor i flera år men har inte luskat ut tekniken för dem plus att de låter lite rispigt då de är ganska torra. Det gick ganska okej och det blev fint på svart papper. Men överraskningen kom när jag använde fixativ, kolla hur mycket färg som försvann! Så det var synd, men skulle jag ha skippat fixativet så fanns risken att färgen skulle blivit utsmetat. Så av två onda ting så får fixativet råda.

 

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.