Nytt porträtt och nytt material

Sedan mitt förra blyertsporträtt så har jag hunnit att göra två stycken till, så tre stycken på ungefär tre veckor. Det känns kul att jag har ett sådant bra flyt och jag känner att jag utvecklas litegrann med varje teckning. Snart ska jag också ge mig på att teckna någon av hundarna, pälsen blir en liten utmaning. En annan sak jag måste lära mig är att rita kläder i samband med porträtt, just nu vill jag bara lägga ner tid på att få till ansiktena bra så jag fuskar med plaggen.

I mitt förra inlägg om tecknandet så visade jag mitt senaste köp och jag tänkte göra en snabb recension av sakerna. Penslarna har jag inte testat än, men pennvässaren var väldigt bra (dock vässar den inte supervasst som jag vet att en del vill ha sina pennor) och likaså raderpennan. Raderpennan använder jag för att göra highlights, dock kan jag inte dra ett enkelt streck med den utan jag måste sudda fram å tillbaka ett par gånger för att få till highlighten.

Papprena då? Teckningspapperet (Hahnemühle nostalgic) vågade jag inte göra en full teckning på utan det blev lite kludd. Jag tyckte det var svårt att göra flera lager på och hade jag gjort ett lite tjockare streck som behövde suddas så syntes det igenom om jag gjorde lager ovanpå. Så det papperet vågar jag inte göra en teckning på än, det verkar passa bättre till enklare teckningar. Men färgpennor blev väldigt fint på det papperet, dock är det ett medium som jag inte kan (än) och inte har så många färger av. Men papperet får ligga och vänta tills jag ska lära mig använda färgpennor.

Akvarellpappret (Arches kallpressat) var bara wow! Det var stor skillnad att måla på det och att måla på billigare (och tunnare) papper, det tog upp färg och vatten på ett helt annat sätt. Så nu gäller det bara för mig att lära mig måla med akvarell så att målningarna gör papperet rättvisa. Dock misstänker jag att typ hela blocket kommer bli för övningar, för det tar ju ett tag att få till ganska bra (eller åtminstone ok) målningar.

Jag har återigen gjort inköp av lite konstmaterial, eftersom teckningspapperet inte fungerade så behövde jag ett annat. Så jag köpte ett säker kort, Daler-Rowney, vilket är märket på det A5 papperet som jag använder nu. Förutom papperet så blev det en burk bläck (också ett medium jag vill lära mig), ett par nya blyertspennor och några penslar, denna beställning gjorde jag från zinkvit.

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.