Himmel och klöver

Jag har tyckt att jag har fotat väldigt lite den sista tiden och kände lite panik över att sommaren håller på och rinner iväg och att jag inte hinner fota det jag vill (vill bland annat få till lite referensbilder till målning). Så slog det mig att vi är ju inte ens inne i juni än! Som vädret är och som naturen ser ut så brukar det vara ungefär i slutet av juni här en vanlig (varm) sommar. Vi gick från kyla och extremt mycket snö till varm sommar, våren kom och gick i blixtfart i år. Själv så är jag inte så förtjust i värmen och håller mig inomhus mest under dagtid. Dock så är ju kvällarna och nätterna den vackraste tiden på dygnet.

Med spinningen går det inte så bra, jag spinner just nu så himla ojämnt så att jag blir irriterad (är så irriterad på senaste garnet så det kommer inte ens att bli fotat). Kardfloren har ju gått bra att spinna med, men så gjorde jag kardflor av kortare ull och den var jobbig att spinna. Så här i efterhand så skulle nog den ullen fungerat bäst kardad på handkardor istället för på kardmaskin. Jag får se om det nästa jag spinner blir ett av kambanden med vårfärger, eller om jag ska spinna lite mer kardflor. Mitt mål i år är ju att minska lite på ull-lagret, just ullen tar ju också mycket mera plats i volym än garner. Just nu ligger jag på 835 gram spunnet hittills i år, jag hoppas kunna landa på minst 1,5 kg för hela året.

 

En sak jag vill visa är vad jag hittade i en tuva med klöver häromkvällen. Varenda sommar brukar jag alltid hitta någon fyr-eller femklöver, i denna tuva hittade jag 3 st femklöver och 1 st fyrklöver. Det kändes faktiskt lite extremt, just för det verkar också vara lite svårt att hitta dem också hittar jag flera på samma ställe.

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.