Akvareller som dag och natt

Sedan ifjol somras så har akvarell mer och mer blivit ett favoritmedium inom målning för mig och är det som jag numera använder mest. Jag har lärt mig väldigt mycket själva målartekniken och om material. Jag har också fått bättre kunskap om färger och kände mer och mer att det var dags att uppgradera till professionella färger, mycket p.g.a. att de har bättre ljusfasthet än färger inom studentkategorin.

Jag har hittills bara målat en målning med de bättre färgerna, och blev glatt överraskad hur mycket mer liv målningen fick. Här är två akvareller, målade efter varandra. Den översta är målad med winsor and newton cotman och white nights, den nedersta med daniel smith (och en gnutta winsor and newton professional), båda målningarna har också lite winsor and newton gouache där den ljusa pälsen är (och av någon anledning blev det vita mycket mer framträdande på bild än i verklighet på den första målningen). De är som dag och natt, och jag hade inte väntat mig en så stor skillnad!

Så även fast de professionella färgerna är dyrare så tror jag att de kommer att vara drygare, en 5 ml tub tror jag borde fylla iallafall 2 st halvkoppar (som man kan se ovan så har jag valt att klicka ut färg i en hopfällbar plastpalett) och tack vare att de innehåller mer pigment så behöver man inte gräva med penseln för att få bra med färg på papperet (vilket det känns som att det krävs med vissa av de billigare färgerna). Så jag är riktigt nöjd med mina nya färger!

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.