3-trådar och lite vårfärgning

Sist jag skrev något om spinning (i början av mars) så skulle jag påbörja ett nytt 3-trådigt garn med shetland/tussah silke. Jag tappade spinnlusten litegrann så det tog lite längre tid än jag trodde att bli klar med det garnet. Har jag ingen spinnlust så brukar jag inte ens försöka spinna, av erfarenhet vet jag att jag inte får till bra garner då.

Men iallafall nu är det garnet klart! Jag försökte spinna varje tråd vid ett tillfälle, om jag spinner en tråd på flera dagar riskerar jag att få större skillnad i tjockleken. Det blev 199 gram och 208 meter innan det vita tog slut. Sedan blev det två spillgarner av trådarna som blev kvar, totalt 5 gram. Så nu ligger jag på 719 gram spunnet hittills i år, jämför med 817 gram för hela 2017. Så det känns verkligen skönt att minska på ull lagret.

 

Jag färgade också några kamband i början av april, ett par ligger ute i butiken också färgade jag ett par till mig själv. Då det tar tid för snön att smälta så har jag lite abstinens efter vårens färgglada blommor, så det var med sådana i tankarna som jag valde färger. Kambanden nedan är en ekologisk merino och en bfl/baby kamel.

 

Och just nu håller jag på och kardar och spinner fårull, jag är ju inne i en period där det känns lättare att spinna kardflor än kamband. Så just nu får kambanden ligga och bara vara vackra. Jag kommer nog dock försöka spinna ett av kambanden ovan inom kort, kommer inte kunna låta bli det känner jag.

 

/Angelica ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.