Nu jedrar va de norrsken!

Nu är det sista chansen att både se och fota norrsken för denna vinter. I måndags kväll så stod jag i badkaret igen och fotade, men jag bestämde mig att tisdag kväll så ska jag gå ut och fota norrskenet. Och onsdag verkar vara sista dagen (kvällen) det blir starkt, så jag kanske går ut då också.

Just nu testar jag mig fram med den manuella fokusen och i måndags kväll gick det sådär … Eftersom man ser nada genom sökaren, eftersom det är mörkt ute, så får man testa att ratta på fokusringen. Jag testade att zooma in lite också, och måste då böka med fokusen igen. Men det är bra att testa sig fram, annars lär man sig aldrig och blir aldrig bättre!

  

I tisdagskväll så gick jag alltså ut, med mitt underbara manfrotto stativ. Det stod stadigt uppe på skaren bakom huset. Denna gång fuskade jag med fokusen och använde autofokus på grannens ytterlampa och slog sedan över till manuell fokus. Jag hade sådan tur denna kväll att precis när jag kom ut så spelade norrskenet en vacker melodi som syntes jättebra för blotta ögat.

 

Efter att ha varit ute i ca 1 timme blev jag lite less (och frusen, det var nog inte mer än -5ºC men står man still blir man lätt kall), jag hade hoppats på att det skulle bli ett starkt sken på himlen igen men det fick jag vänta förgäves på. Så då bestämde jag mig för att leka lite. Lyste upp ansiktet med en pannlampa för att få fokus på mig, låste fokusen och stängde av pannlampan (som jag höll i näven). Det var dock lite jobbigt att stå blickstilla i 6-8 sekunder så det blev inte superbra resultat. Jag blev också något gul av kamerans inställningar och skuggad av björkar.

 

/Angelica♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.