Ett kreativt flöde

Just nu har jag hamnat i ett verkligt kreativt flöde. Jag tror det var länge sedan jag var så här kreativ, just nu försöker jag göra någonting med ull och/eller teckning/målning varje natt. Hittar också massa tutorials och andra inspirerande målar videos på youtube (har man tittat på något specifikt så får man flera förslag på videor med liknande innehåll och på så sätt kan man bli sittandes en bra stund). Just nu tittar jag mycket på videor med akvarellmålning, det är något jag vill (och behöver!) lära mig. Ett problem jag har är att jag vill ha realistiska motiv, men jag har fått inse att såhär i början är det mycket bättre att leka runt med färgerna och lära mig hur de fungerar. Och när jag har bättre kontroll över dem och akvarelltekniken i övrigt så är det dags för realistiska motiv. Lite på samma sätt som jag gör med akryl. Då är det också bra med lite billigare material, färgerna är jag stenhård med att kvalitén ska vara bra men just nu använder jag billigt akvarellpapper och har också billigare akrylpapper som jag kör tester på. Dukarna jag målar akryl på är dock av det lite dyrare slaget, för jag känner att får jag till något bra så är det ju roligt om det är på en bra duk.

Akrylrosorna är klara och såhär blev de, jag målade också en tredje där jag blandade in lite vitt i rosen. Tyvärr är dagsljuset inte det bästa just nu (förra gången jag fotade var det solsken), det är mulet och snöigt ute (precis som om vi behövde mera snö …). Bladen blev inte alls som jag hade tänkt, men de får duga. Något jag tvekar om är gällande signering, jag brukar alltid pilta på mina initialer och årtal men jag vet vare sig vilken färg eller pensel jag ska använda för att signera dessa minisar. Så just nu får de ligga i väntan på att jag ska bestämma hur jag ska göra.

 

Gällande spinning så har jag testat en ny teknik; 3-trådigt. Jag har gjort en variant av 3-trådigt förr, med en metod som kallas kedjetvinning (undrar om det inte heter navajo plying på engelska). Då har jag använt 1-tråd och gjort öglor för att tvinna den ensamma tråden till tre. Men sådant garn blir inte så hållbart, det är lite känsligt där varje ny ögla börjar. Ett riktigt 3-trådigt garn är mycket hållbarare (t.ex. när man stickar strumpor brukar man oftast använda 3- eller 4-trådiga garner). Jag har ju också varit irriterad på mina garners ojämnheter så det är större chans att det ser jämnare ut med 3- istället för 2-trådar. Garnet är en blandning av alpacka och trilobalnylon, jag vet inte den exakta blandningen (jag som annars är så noga med sådant) men jag tror det är 50-50. Den lila tråden var kortast, så när den var slut blev det röd/blå garn. Och när det röda var slut blev det en liten 2-trådig härva av det blå, ca 2,5 meter. Och nu ligger jag på 514 gram spunnet för i år, det känns så himla skönt!

Jag är taggad på att spinna mer 3-trådigt och har nu kardat ihop en blandning av shetland/tussah silke. Så det står på tur.

/Angelica♥

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.