Februaris garn, och blommor

Nu är februari slut och jag lyckades spinna 217 gram under månaden, så hittills har jag spunnit 433 gram för året vilket är över hälften av vad jag totalt spann ifjol. Så det känns skönt, det är bra att minska ull lagret (och 1 hg garn tar mycket mindre plats än 1 hg ull). Det lila/vita är en kombo av jämtland och tussah silke, jag kommer nog att göra samma kombo men av merino och tussah silke och även av andra färger. Det blev så fina färgskiftningar av det.

Och pionen är i princip klar (jag skulle ju inte ändra mer på blomman än en korrigering men det blev ändå ett litet färgbyte där, ooops …), det ska bara målas över lite vitt på de gröna färgklickarna som råkade hamna på blomman. Jag kan ärligt talat inte annat än bli full i skratt åt den, den är så ful! Dock ser den ok ut om man står typ 5 meter bort. Men som jag skrev i förra inlägget så är det av ens misstag som man lär sig, nu vet jag lite mer om hur jag INTE ska måla.

Och jag undrar varför jag inte började med att göra sådana här rosor först?! (också de inspirerade av en Katie Jobling video). Här lyckades jag bättre med blommornas färg och färgskiftningar, det blev som en lek med penseln. Dock skulle jag ha målat bakgrunderna först då det ser dåligt ut vid blommornas ytterkanter. Målningarna är inte helt klara än, jag ska dels försöka få till kanterna också ska jag se om jag ska måla dit något blad så det blir lite mer liv i bilderna. Dessa ska också, precis som pionen ovan, betraktas lite på avstånd för att som bäst komma till sin rätt. Ska också tillägga att dessa är ganska små, de är bara 10×10 cm, så perfekt storlek att öva på.

 

/Angelica ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.