Färgning på G

Nu är jag på G med ullfärgning igen, började i söndags och ska försöka färga en dag i veckan de kommande veckorna. Har lärt mig att det är lättare att bara färga ~1 kg varje gång, eftersom jag står och färgar så brukar ryggen och benen ömma ganska rejält och desto mer ull desto längre blir jag stående.Och det ryms inte heller så mycket mer på torkställningen. Man kan säga att erfarenheten gjort mig vis. Nu ska jag också bara färga några färger åt gången, även det gör färgningen enklare. Och eftersom detta är en hobby för mig så är det viktigt att det är enkelt och roligt, annars tar man död på skaparglädjen.

Såhär blev kambanden denna gång (de ska torka lite mer innan jag flätar dem), de blev i samma färgtema med lite olika nyansskillnader. Just dessa färger har jag en tendens att återkomma till, denna gång var det med vilje men ibland har jag bestämt mig för att testa andra färgkombos men likt förbenat kan det bli åtminstone ett kamband av dessa färger. Jag funderar ju ibland om det är mitt undermedvetna som väljer färgerna.

Så framöver blir det mer färgglatt (i andra färger än de ovan, jag lovar!). En tråkigt sak denna årstid är ljuset, det är så lite dagsljus att det blir svårt att fota ullen. Där jag fotar får det inte heller vara solsken, utan ljuset ska vara jämnt. Jag har funderingar på att bygga en enklare fotolåda för att lättare kunna fota produkter under vintern, jag får se om det blir av. Annars får jag fortsätta att ta tillfället i akt när det är bra dagsljus (typ rusa ner med ullen och fotoattiraljerna) och vid behov använda den jäkla blixten.

 

/Angelica ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.