En frostig promenad

Nu börjar det bli kyligare ute, inatt kröp det nog ner till -17ºC och just nu (vid 15:30) är det -15ºC. Men idag var det fint ute, inget riktigt solsken men ganska bra fotoljus. Så jag klädde på mig väl för de elva minusgraderna och tog med mig Tara på en fotopromenad.

Det snöade litegrann, som synes på bilderna så har det inte kommit så mycket snö denna sista omgång. Men det verkar som att det ska bli en del nederbörd de kommande dagarna, så då får man ett bättre snölager.

Samma träd som ovan, men annan vinkel. Det är kul att testa sig fram.

Snöflingorna låg jättefint på granarna.

Tara fick vara kopplad i mitt midjebälte, vilket gjorde det lite svårt att fota för hon drog när jag ville stå still. Men faktiskt blev det endast ett par bilder som blev suddiga p.g.a. hennes dragning (hon ville spåra i alla underbara rådjursspår som fanns på inägorna).

Vinterlandskap är underbara, jag älskar alla nyanser av blått och aningar av lila.

Solen tittade fram mellan molnen, vilket gav en överexponerad halva i bilden nedan. Men jag gillar kontrasten som det gav.

Jag försöker lära mig vilka inställningar jag ska använda för att få fram så mycket som möjligt av solljuset på bilderna, det är ju så snyggt med solskenet vintertid. Så här blev det en mörkare bild med en mer framträdande sol.

Det var en mysig promenad, men Tara ville inte alls gå hem utan hon ville gå på vägen i skogen och spåra rådjur. Så jag fick gå med snett midjebälte större delen av vägen hem, hon ville gå till höger på alla inägorna … Tur hon är söt iallafall.

/Angelica ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.