Garntvätt

Planen var att färga lite mer kamband under helgen, men p.g.a. förkylning så orkade jag helt enkelt inte. Men när det var fint dagsljus i lördags så passade jag på att fota förra helgens kamband och några handspunna garner som blivit tvättade i veckan. Fick ändra kamerans inställningar mellan nästan varje bild, molnen kom och gick framför solen hela tiden … Så det var irriterande, men jag var tacksam för att det ändå var bra ljus.

Det är alltid lika spännande att tvätta egenfärgat garn (d.v.s. jag färgade kambanden innan jag spann dem till garn), just för jag vet aldrig hur mycket överskottsfärg de kommer att släppa. Även fast jag får färgerna att sitta bättre och bättre så kan det bli fel ibland och vissa färger är svåra att få fast på ullen (turkost och rött är värst). Denna gång gick det bra, de blå släppte litegrann också var det ett rosa som också släppte lite färg. Men om jag hade tagit före och efter bilder så tror jag inte ens att färgsläppet hade synts. Däremot så vart det ett garn som släppte en hel del färg, det var spunnet av industrifärgat kamband. Jag har sett det tidigare också att även de industrifärgade kan vara duktiga på att släppa överskottsfärg av röd/stark rosa/turkos.

Garnen på bilden nedan blev spunna i juni, juli och oktober i år, så de är de senast spunna garnen. Det har blivit spunnit väldigt lite i år, hittills har jag spunnit 658 gram, garnen på bilden är ca 190 gram. De tre nedersta hörde till samma kamband, men p.g.a. olika tjocklekar så valde jag att inte tvinna ihop allt till en härva. Det har varit mitt problem i år, det första på spolen har blivit jättetunt och det sista jättetjockt. Vilket resulterar i ett väldigt ojämnt garn. Handspunna garn ska ju vara lite ojämna, men är det stora skillnader i början och i slutet så blir det svårt att sticka någonting utav det.

Kambanden blev jättesnygga efter flätningen, det är nästan så att jag själv dreglar lite. Fyra av dessa kommer att läggas ut i butiken om någon vecka, min plan är att färga mer kamband och även göra en speciellt produkt och lägga ut de samtidigt i butiken. Så att det blir en stor uppdatering istället för flera små.

 

/Angelica ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.